[Sieci] Adresy lokalne względem siebie

Vormillion
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 6 maja 2008, o 13:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Stamtąd
Podziękował: 14 razy

[Sieci] Adresy lokalne względem siebie

Post autor: Vormillion »

Witam,

Mam problem z takim zadaniem:

Komputer A został przyłączony do sieci i skonfigurowany na adres 192.168.45.1, maska
255.255.248.0.

Kod: Zaznacz cały

45.1  = 0010 1101.0000 0001
248.0 = 1111 1000.0000 0000
Drugi komputer, B, został przyłączony do tej samej sieci i nadano mu adres
192.168.41.1 oraz maskę 255.255.252.0.

Kod: Zaznacz cały

41.1 = 0010 1001.0000 0001
252.0 = 1111 1100.0000 0000
Administrator wydał na komputerze A polecenie: ping
192.168.41.1. Jaki pojawi się komunikat i dlaczego? Czy stacja B otrzyma ramkę ICMP? Czy
odpowie na nią? Opisz zachowanie stacji B.

Sprawdziłem, komputery należą do tej samej sieci, ale nie wiem dlaczego stacja B otrzyma ramkę ICMP ale już na nią nie odpowie.

Proszę o wytłumaczenie tego zadania.
Ostatnio zmieniony 4 paź 2012, o 23:59 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Stosuj tagi.
ODPOWIEDZ