[Matlab] Funkcje callback, set i get.

tometomek91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2959
Rejestracja: 8 sie 2009, o 23:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 281 razy
Pomógł: 498 razy

[Matlab] Funkcje callback, set i get.

Post autor: tometomek91 »

Cześć. Mam problem z zadaniem:
należy stworzyć interfejs graficzny do programu, w którym użytkownik wybiera jedną z dwóch opcji: okrąg lub elipsa i w zalezności od tego co wybierze, należy to narysować w nowym oknie. Jak na raize mam tyle i nie wiem co z tą funkcją set... Jak to dalej dokończyć? Co z tym "Tag"?
Okrąg i elipsę mam narysowaną w osobnym programie pod nazwami 'okrag2' i 'elipsa2'.

Kod: Zaznacz cały

%Definiujemy grupę przycisków
h = uibuttongroup('visible','off','Position',[0 0 .3 1]);
% Create three radio buttons in the button group.
u0 = uicontrol('Style','Radio','String','okrag',...
    'pos',[10 150 150 30],'parent',h,'HandleVisibility','off');
u1 = uicontrol('Style','Radio','String','elipsa',...
    'pos',[10 100 150 30],'parent',h,'HandleVisibility','off');

%Ustawiamy wartości 
set(h,'SelectionChangeFcn');
set(h,'SelectedObject',[]);  % No selection
set(h,'Visible','on');
set(u0, 'Tag','1');
set(u1, 'Tag','2');

pozycjaetykiety = [10 300 50 20];% pozycja pierwszej etykiety pola edycyjnego
przesuniecie = [50 0 50 0];% przesuniecie pola edycyjnego wzgl. etykiety
skok = [0 -25 0 0];% położenie nastepnej etykiety 

pozycjaguzika1 = pozycjaetykiety + przesuniecie + [200 0 20 20];
guzik1 = uicontrol('Style','PushButton','String','rysuj',...
'Position',pozycjaguzika1);
set(guzik1,'Callback',...
   'figure(2); a=get(get(h,''SelectedObject''),''Tag''); okrag2 ');
Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony 9 maja 2012, o 07:49 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Otagowanie nazwy tematu.
ODPOWIEDZ