Logowanie na stronie www

Awatar użytkownika
crack_15
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 50
Rejestracja: 28 paź 2006, o 13:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z okolic N.Sącza
Podziękował: 13 razy
Pomógł: 2 razy

Logowanie na stronie www

Post autor: crack_15 »

Witam!
Chciałbym umieścic na swojej stronie okno logowania, dzięki któremu na stronę mogłyby wejśc tylko te osoby którym podam hasło (bez rejestrecji itp.) Jeśli taka mozliwosc istnieje to bardzo prosze o odpowiedź. (Strona znajduję się na serwerze ftp.republika.pl i używanie apletów Javy i skryptów JavaScript, VBScript jest dozwolone, natomiast CGI, PHP, ASP, JSP itp. - nie.)
marshal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1179
Rejestracja: 21 cze 2004, o 00:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: krk
Pomógł: 9 razy

Logowanie na stronie www

Post autor: marshal »

a pliki .htaccess i .htpasswd mozesz uzywac?
Awatar użytkownika
crack_15
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 50
Rejestracja: 28 paź 2006, o 13:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z okolic N.Sącza
Podziękował: 13 razy
Pomógł: 2 razy

Logowanie na stronie www

Post autor: crack_15 »

Z tego co przeczytałem na jakims forum to nie, ale to nie jest zaden problem i tak miałem zmienic serwer. Wielkie dzięki za informację o tych plikach (wczesniej na nie miałem o nich pojęcia) Teraz to juz myślę, że sobie poradzę. Dzięki
pascal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 195
Rejestracja: 30 paź 2006, o 22:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 4 razy

Logowanie na stronie www

Post autor: pascal »

Za pomocą JavaScript można uzyskać taki efekt...

Kod: Zaznacz cały

<script language="JavaScript">
var x = prompt('Wpisz hasło."," ")
var y = "haslo"
if (x.toLowerCase() == y)
{
alert"Zostałeś zalogowany.")
location = "zalogowany.htm"
}
else
{
location = "niezalogowany.htm"
}
</script>
Nie sprawdzałem kodu... Ale powinno działać :wink: hehe...
ODPOWIEDZ