Witam, mam następujący problem:
Jako edytora LaTeX używam Winshella. potrzebuję umieścić kilka tabelek i nie wiem jak zrobić żeby mieścić klika tabelek w jednej linijce. Tabelki są wąskie a długie, potrzebuję ich 4 więc jak wstawia mi się jedna por drugą to wychodzi ponad strona na same tabelki podczas gdy dałoby się je umieścić w jeden linii, jedna obok drugiej no ale......JAK?
[LaTeX] Kilka tabel w jednej lini
-
- Użytkownik
- Posty: 136
- Rejestracja: 17 paź 2010, o 12:38
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: pl
- Podziękował: 12 razy
[LaTeX] Kilka tabel w jednej lini
Ostatnio zmieniony 12 mar 2012, o 13:23 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
[LaTeX] Kilka tabel w jednej lini
\(\displaystyle{ \begin{tabular}{|c|c|}
\hline
a&b\\
c&d\\
e&f\\\hline
\end{tabular}\quad
\begin{tabular}{|c|c|}
\hline
a&b\\
c&d\\
e&f\\\hline
\end{tabular}\quad
\begin{tabular}{|c|c|}
\hline
a&b\\
c&d\\
e&f\\\hline
\end{tabular}}\)
\hline
a&b\\
c&d\\
e&f\\\hline
\end{tabular}\quad
\begin{tabular}{|c|c|}
\hline
a&b\\
c&d\\
e&f\\\hline
\end{tabular}\quad
\begin{tabular}{|c|c|}
\hline
a&b\\
c&d\\
e&f\\\hline
\end{tabular}}\)
Kod: Zaznacz cały
egin{tabular}{|c|c|}
hline
a&b\
c&d\
e&f\hline
end{tabular}quad
egin{tabular}{|c|c|}
hline
a&b\
c&d\
e&f\hline
end{tabular}quad
egin{tabular}{|c|c|}
hline
a&b\
c&d\
e&f\hline
end{tabular}