Kod: Zaznacz cały
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <math.h>
#include <string.h>
int main(int argc, char *argv[])
{
int liczba, suma;
char lancuch[30], ch;
suma = 0;
printf("Podaj pierwsza liczbe \n");
scanf("%s", lancuch);
while ( strcmp(lancuch, "koniec") != 0 ){
sscanf(lancuch,"%d",&liczba);
if ( abs(liczba) < 10 || abs(liczba) > 99
printf("Podaj liczby dwu lub trzy
} else {
suma += liczba;
}
while((ch = getchar()) != '\n' && ch != E
printf("Wartosc sumy: %d \n", suma);
scanf("%s", lancuch);
}
return 0;
}