Mam takie zadanko do zrobienia
1.Niech \(\displaystyle{ A}\) będzie algorytmem o koszcie czasowym \(\displaystyle{ T(A,n)= \frac{2n}{3}}\). Jeśli \(\displaystyle{ A}\) wykonuje na komputerze \(\displaystyle{ K}\) zadanie o rozmiarze \(\displaystyle{ n}\) w czasie \(\displaystyle{ t}\), to ile czasu będzie się rozwiązywało zadanie na tym samym komputerze przy pomocy tego samego algorytmu ale \(\displaystyle{ 15}\) razy większe?
Z góry dzięki za pomoc
[Algorytmy] Koszt czasowy, czas rozwiązywania zadania
-
- Użytkownik
- Posty: 14
- Rejestracja: 20 lut 2012, o 19:14
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Białystok
[Algorytmy] Koszt czasowy, czas rozwiązywania zadania
Ostatnio zmieniony 20 lut 2012, o 21:05 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[latex] [/latex] .
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach
-
- Użytkownik
- Posty: 21
- Rejestracja: 2 lis 2006, o 17:20
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kołobrzeg
- Pomógł: 1 raz
[Algorytmy] Koszt czasowy, czas rozwiązywania zadania
Nigdy nie rozwiązywałem zadań ze złożonością algorytmów, ale to wydaje się być proste:
\(\displaystyle{ \frac{2n}{3} = t\\
2\cdot 15\frac{n}{3} = x\\
\text{Odp }= \frac{x}{t}}\)
\(\displaystyle{ \frac{2n}{3} = t\\
2\cdot 15\frac{n}{3} = x\\
\text{Odp }= \frac{x}{t}}\)
Ostatnio zmieniony 1 mar 2012, o 23:17 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .