[Maple] Złożenie trzech wykresów

kasiunia206
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 7 lis 2011, o 14:43
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 4 razy

[Maple] Złożenie trzech wykresów

Post autor: kasiunia206 »

Witam, mam problem, ponieważ chciałabym w jednym układzie współrzędnych przedstawić poniższe rozwiązania równań różniczkowych, niestety cały czas mi to nie wychodzi, czy jest ktoś kto sie na tym zna?

Kod: Zaznacz cały

A := dsolve({v(0) = 0, diff(v(t), t) = 10-v(t)^2});
 
G := dsolve({v(0) = 0, diff(v(t), t) = 10-sqrt(v(t))}, v(t), numeric);
 
 
 
 
F := dsolve({v(0) = 0, diff(v(t), t) = 10-v(t)^2}, v(t), numeric);
 
 
> plot([[A, [t, v(t)], t = 0 .. 10], [G, [t, v(t)], t = 0 .. 10], [F, [t, v(t)], t = 0 .. 10]]);
 
przy użyciu komendy plot wyskakuje mi bład:

Kod: Zaznacz cały

Error, (in plot) found points with fewer or more than 2 components
Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, o 20:06 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ