[C++] Wykreslanie liczb

ptasiek123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 44
Rejestracja: 2 mar 2010, o 19:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zabrze
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1 raz

[C++] Wykreslanie liczb

Post autor: ptasiek123 »

... e0007o.jpg
nie wiem jak to zrobic moj kod nie dziala
prosze o pomoc
Xitami

[C++] Wykreslanie liczb

Post autor: Xitami »

na początku Józef liczył pewnie jakoś tak:

Kod: Zaznacz cały

#define N 10
#define K  4
 
main(){
        int i, j, m, a[N];
        for( i=0; i<N; i++ ) a[i]=i + 1;
        for( m=i=j=0; m<N; i=(i+1) % N )
                if( a[i] ) {
                        j++; 
                        if( j==K ){
                                m++; j=0;
                                a[i]= 0;
                                printf("%d ", i+1); } } }
ODPOWIEDZ