[ANSI C] Dzielenie wielomianów przez jednomian

torianin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 15 paź 2007, o 21:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy

[ANSI C] Dzielenie wielomianów przez jednomian

Post autor: torianin »

Jak podzielić wielomiany przez jednomian podany jako dwie liczby: \(\displaystyle{ n, a}\). Wielomian \(\displaystyle{ a_0x^0+a_1x^1+ \ldtos +a_n^xn}\) zadany jest jako ciąg liczb \(\displaystyle{ n, a_0, a_1, \ldots, a_n}\), gdzie \(\displaystyle{ 0 \le n \le 1000}\) oraz \(\displaystyle{ a_n \neq 0}\), jeśli \(\displaystyle{ n > 0}\).
W wielomian 0 przechowuję wielość wielomianu. Co jest źle w tym kodzie.

Kod: Zaznacz cały

for (int i=1; i<=wielomian1[0];i++){
          wynik[i]=(wielomian1[i+1]/wielomian2[1]);
          }
          printf("%1.0f ",wynik[0]);
{
Ostatnio zmieniony 4 gru 2011, o 11:50 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Xitami

[ANSI C] Dzielenie wielomianów przez jednomian

Post autor: Xitami »

wynik=(wielomian1[i+1]/wielomian2[1]);

na początek i=1, wartość [i+1]==2, czyli pomijasz wielomian1[1]
ODPOWIEDZ