[C] Problem z funkcją rekurencyjną

Bison
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 117
Rejestracja: 17 sty 2010, o 20:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Podziękował: 5 razy

[C] Problem z funkcją rekurencyjną

Post autor: Bison »

Mam napisać rekurencyjny program, który oblicza sumę liczb w tablicy bez pętli. Na tym forum znalazłem taki program, ale nic on nie zwraca. Oto mój program

Kod: Zaznacz cały

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int tab[10];
int i;
int t;
int suma=0;

int dod(int i)
{  if (i<t)
{  suma = suma + tab[i];
      dod(i+1);
}
}


int main(){
        scanf("%d", &t);
      for(int i=0;i<t;i++)
     scanf("%d",&tab[i]);
    dod(0);
    printf("%d
",suma);

    system("PAUSE");
    return 0;
}
Program się kompiluje, ale nic nie zwraca. Gdzie są błędy i jak je poprawić?
Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, o 12:55 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
Xitami

[C] Problem z funkcją rekurencyjną

Post autor: Xitami »

może zacząć od formatowania?
ODPOWIEDZ