[Octave] zapis funkcji z macierzą

aisak7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 22 lis 2007, o 20:16
Płeć: Kobieta
Podziękował: 13 razy
Pomógł: 3 razy

[Octave] zapis funkcji z macierzą

Post autor: aisak7 »

Witam,
mam problem z zapisaniem funkcji, mam dane:
b,l-wektory 1x11;
P-wektor 11x11;
x- dowolna liczba

chcę wyznaczyć funkcję \(\displaystyle{ s(x)=l \cdot P^{x} \cdot b ^{T}}\)
a następnie wyznaczyć jej wykres.

Do zapisania próbowałam coś takiego, ale nie działa:

Kod: Zaznacz cały

function S=skl(x)
S=(l.*P.^x).*b'
endfunction
Proszę o pomoc,
Ostatnio zmieniony 25 lis 2011, o 22:37 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Taguj tematy.
ODPOWIEDZ