Wejście:
Podajemy dwie liczby: k i g
k- liczba kandydatów
g -liczba oddanych głosów na kandydatów z zakresu od 1 do k
następnie wpisujemy numery kandydatów na których zostały oddane
głosy, ich liczba to g.
Wyjście:
Dla wszystkich kandydatów podajemy ile otrzymał każdy głosów
na końcu wypisujemy numer kandydata który wygrał jeżeli dwóch
kandydatów otrzymało tyle samo głosów wygrywa ten z niższym numerem
np.
Wejście
3 10 // k, g
1 3 2 1 2 3 3 3 2 2
Wyjście
1: 2
2: 4
3: 4
2
Zacząłem robić tak
Kod: Zaznacz cały
#include <iostream>
using namespace std;
const int MAXP = 100;
int main()
{
int k, g;
int P[MAXP];
int S[MAXP];
int i;
cin >> k >> g;
for(i = 0; i < g; i++)
cin >> P[i];
for(i = 1; i <= k; i++)
S[i] = i;
system("pause");
return 0;
}