[Octave] Value on right hand side of assignment undefined

tsotsi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 15 lut 2010, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

[Octave] Value on right hand side of assignment undefined

Post autor: tsotsi »

Konkretnie mam problem z programem Octave, ktory mozna powiedziec jest niewiele rozniaca sie od oryginalu wersja Matlab. Kiedy probuje uzyc w jakikolwiek sposob funkcji "plot" pojawia sie nastepujacy komunikat:

error: value on right hand side of assignment undefined

Czy ma ktos jakies pomysly o co moze chodzic? Probowalem juz odinstalowac i zainstalowac Octave ponownie, tym razem wszystkie mozliwe do zaznaczenia przy instalacji elementy - nadal nie pomoglo.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2011, o 20:48 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
norwimaj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5101
Rejestracja: 11 mar 2011, o 16:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: 52°16'37''N 20°52'45''E
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 1001 razy

[Octave] Value on right hand side of assignment undefined

Post autor: norwimaj »

Może nam łatwiej będzie, jeśli podasz jakiś przykład niedziałającego użycia funkcji plot.
tsotsi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 15 lut 2010, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

[Octave] Value on right hand side of assignment undefined

Post autor: tsotsi »

No na przyklad jak wrzuce cos w stylu: plot(5).

Albo cos takiego:

Kod: Zaznacz cały

lambda = [-10 10]
x1 = 1 + 4*lambda
x2 = 2 + 5*lambda
x3 = 3 + 6*lambda
plot3(x1, x2, x3)
Ostatnio zmieniony 13 paź 2011, o 00:05 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Kod programu, pseudokod itp. proszę umieszczać wewnątrz znaczników [code][/code].
norwimaj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5101
Rejestracja: 11 mar 2011, o 16:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: 52°16'37''N 20°52'45''E
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 1001 razy

[Octave] Value on right hand side of assignment undefined

Post autor: norwimaj »

U mnie działa, więc raczej nie chodzi o to, że coś źle wpisujesz, tylko z Twoją instalacją coś jest nie tak. Polecenia wpisujesz w interpreterze czy wczytujesz z pliku?
ODPOWIEDZ