Kod: Zaznacz cały
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
float dzieci ( int w, int l, int d){
float y;
y=(-0./10*w)+(15./100*l)+(2./100*d);
return y;
}
int main(void)
{
int n,i;
printf("Podaj liczbe badanych kobiet:
");
scanf("%d",&n);
float w[n], l[n], d[n];
printf("Podaj wysztalcenie w latach dla kazdej kobiety:
");
for(i=0;i<n;i++){
scanf("%f",&w[i]);
}
printf("Podaj wiek kazdej kobiety z przedzialu: 20-40 lat:
");
for(i=0;i<n;i++){
scanf("%f",&l[i]); }
Musze umieścić warunek if za trzecia linijką od końca, który sprawdza czy wczytana kobieta ma lat z przedziału 20-40 lat. Jak to zrobic?