Czy mógłby ktoś rozwiązać to zadanie?G1, G2 i G3 są pewnymi wyrażeniami regularnymi. Czy język:
K6 = { (<G1>,<G2>,<G3>); L(G1) L(G2) = L(G3)}
jest rekurencyjny? Jeżeli odpowiedź jest pozytywna opisz algorytm.
Czy podany język jest rekurencyjny?
-
- Użytkownik
- Posty: 63
- Rejestracja: 1 cze 2006, o 15:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 14 razy
Czy podany język jest rekurencyjny?
- paladin
- Użytkownik
- Posty: 148
- Rejestracja: 24 sty 2005, o 22:15
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Pomógł: 19 razy
Czy podany język jest rekurencyjny?
Potrzebne są dwa kroki:
- konstrukcja wyrażenia regularnego G4, które będzie odpowiadało językowi L(G1)/L(G2),
- sprawdzenie, czy L(G3) = L(G4).
Oba kroki są już bardzo typowe, powinieneś je mieć w notatkach
- konstrukcja wyrażenia regularnego G4, które będzie odpowiadało językowi L(G1)/L(G2),
- sprawdzenie, czy L(G3) = L(G4).
Oba kroki są już bardzo typowe, powinieneś je mieć w notatkach