ZAD 1
Zbiory \(\displaystyle{ A={a,b,c}}\) oraz \(\displaystyle{ B={i,j,k,l}}\) określone sa przez tablice znaków. napisz program który wyznacza iloczyn kartezjanski zbiorów A i B
zad 2
napisz przy pomocy instrukcji \(\displaystyle{ if... else}\) program, który rozwiązuje równanie \(\displaystyle{ ax^2+bx+c=0}\).
[Turbo Pascal] Iloczyn kartezjański, równanie kwadratowe
[Turbo Pascal] Iloczyn kartezjański, równanie kwadratowe
Ostatnio zmieniony 21 cze 2011, o 11:32 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
- Inkwizytor
- Użytkownik
- Posty: 4105
- Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 428 razy
[Turbo Pascal] Iloczyn kartezjański, równanie kwadratowe
zad 1
czy wiesz czym jest iloczyn kartezjański?
najzwyczajniej w swiecie zagnieżdzasz petle "for ...to"
zad 2
if..else ze względu na znak \(\displaystyle{ \Delta}\) a także cos trzeba sprawdzić na wstępie (google: "równanie kwadratowe")
Przyłaczam sie do pytania Afisha
czy wiesz czym jest iloczyn kartezjański?
najzwyczajniej w swiecie zagnieżdzasz petle "for ...to"
zad 2
if..else ze względu na znak \(\displaystyle{ \Delta}\) a także cos trzeba sprawdzić na wstępie (google: "równanie kwadratowe")
Przyłaczam sie do pytania Afisha