Funkcje w wordzie- problem

LIBERO16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 7 sty 2007, o 13:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Elbląg

Funkcje w wordzie- problem

Post autor: LIBERO16 »

Mam problem z napisaniem funkcji JEŻELI która fotrafi wystawić odpowiednią ocenę na podstawie ilości punktów. A to jet skala
30 - 6
25- 5+
27-28- 5
26-4+
23-25- 4
22- 3+
18-21- 3
17 - 2+
12-16 - 2
0-11- 1
Proszę dobrych ludzi o pomoc.
marshal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1179
Rejestracja: 21 cze 2004, o 00:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: krk
Pomógł: 9 razy

Funkcje w wordzie- problem

Post autor: marshal »

w jakims konkretnym jezyku?
z czym masz problem?

ogolny schemat jest taki:



if(punkty=30)
ocena=6;
elseif(punkty=29)
ocena=+5;
elseif(punkty>=28 && punkty
LIBERO16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 7 sty 2007, o 13:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Elbląg

Funkcje w wordzie- problem

Post autor: LIBERO16 »

Myślałem żeby tą funkcję napisać tak:
IF(punkty>29;6;IF(punkty>28;5,5;IF(punkty>26;5))) i tak do końca skali. Tylko że w wordzie może być dla funkcji tylko 5 zagnieżdźeń, a tu wychodzi więcej i ta funkcja nie zadziała. Proszę dalej o pomoc.
marshal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1179
Rejestracja: 21 cze 2004, o 00:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: krk
Pomógł: 9 razy

Funkcje w wordzie- problem

Post autor: marshal »

a sory - mam problemy ze wzrokiem - to w wordzie ma byc
ODPOWIEDZ