javaskript cookie

ktosja
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 28 kwie 2011, o 10:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: gdzies

javaskript cookie

Post autor: ktosja »

Muszę napisać skrypt zapamietujacy imię uzytkownika z opcjami zaloguj, wyloguj.
Jesli uzytkownik jest zalogowany na stronie, wita go napis "Witaj IMIE",
Jesli nie - "Podaj swoje imie" i pole do wpisania imienia.

Wyniki mojej pracy:

Kod: Zaznacz cały

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
 <title>Zadanie 10</title>
 <meta http-equiv="content-Type" content="text/html; charset=utf-8">

 
 <script type="text/javascript">
 
 function zapiszCookie(co)
 {
  data = new Date();
  data.setTime( data.getTime()+(365*24*60*60*1000));
  document.cookie = "imie=" + co + "; expires=" + data.toGMTString() + "; path=/";
 }

	  
 function czytajCookie()
 {
  co = "imie=";
  wynik = null;
  dane = document.cookie.split(';');
  
  for(i = 0; i < dane.length; i++)
  {
   c = dane[i];
   while (c.charAt(0)==' ') 
    c = c.substring(1,c.length);
   
   if (c.indexOf(co) == 0) 
    wynik = c.substring(co.length,c.length); 
  }
 
  return wynik;
 }
 
function Loguj() {

    var imie = document.formularz.imie.value;
    //ponizej sprawdzamy czy uzytkownik wpisal dane
    if ((imie!="")) {
         zapiszCookie(imie);
         alert("Witaj "+imie);
         document.getElementById("log").innerHTML += "Witaj"+ imie+ "<br> Jestes zalogowany/na";
    } else {
        alert("wpisz imie")
    }
}


 
 </script>

</head>

<body onload="Wczytaj();">

<form name="formularz">
<input type="button" value="Loguj" onclick="Loguj()">
<input type="button" value="Wyloguj" onclick="Wyloguj()">
<br><br>

<div id="log"></div>
 Podaj imie: <input name="imie" type="text" maxlength="20" length="20"><br>
</form>

<div id="log">
</div>


</body>
</html>

niestety nie jest to do konca to co musze zrobic, prosze o jakąs pomoc.
ODPOWIEDZ