Dane są dwie procedury:
Pomnoz(a,b) (zwraca ab) i Dodaj(a,b) (zwraca a+b). Stosując pętlę napisz jedną procedurę za pomocą drugiej.
Procedury a,b
-
- Użytkownik
- Posty: 450
- Rejestracja: 3 kwie 2007, o 18:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Biała Podlaska
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 68 razy
Procedury a,b
Jeżeli któraś z liczb jest naturalna, to mnożenie przedstawiamy za pomocą dodawania, np. \(\displaystyle{ a \in N}\):
\(\displaystyle{ a*b = \sum_{i = 1}^{a}b}\)
\(\displaystyle{ a*b = \sum_{i = 1}^{a}b}\)