formularze html

ktosja
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 28 kwie 2011, o 10:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: gdzies

formularze html

Post autor: ktosja »

Witam,
Chce zrobić prosty formularz a nastepnie wypisać wprowadzone dane na inna strone.
kod html:

Kod: Zaznacz cały

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
 <title>szósty przykład - weryfikacja formularza</title>

<script type="text/javascript">
 function onKeyPressValidate(e)
 {
  var ValidChars = "0123456789";
  var key = window.event ? e.keyCode : e.which; //IE i Mozilla inaczej obsluguja zdarzenia
  var keychar = String.fromCharCode(key);
  
  return (ValidChars.indexOf(keychar) != -1);
 }
 
 function verify(_f)
 { 
  if((_f.imie.value==null)||(_f.imie.value.length==0))
  {
   alert("Trzeba wypełnić pole IMIĘ!");
   return false;
  } 
  else
   return true;  //tu mozna uzyc dialogu confirm(komunikat), zeby ostatecznie potwierdzic tresc pol formularza
 }
 
</script>

</head>
<body>
 <form action="z6.php" method="get"  onsubmit="return verify(this);">
  Imię: <input type="text" name="imie">
  <br>
  Wzrost: <input type="text" name="wzrost" onkeypress="return onKeyPressValidate(event);">
  <br>

  E-mail: <input type="text" name="email">
  <br>
  <input type="submit" value="Wyślij">  
 </form>

</body>
</html>
a nastepmnie kod php:

Kod: Zaznacz cały

<?
 echo "Przesłano:<br>";
 echo $_GET['imie']."<br>";
 echo $_GET['wzrost']."<br>";
 echo $_GET['email']."<br>";
 
?>
Przesylanie dziala normalnie bo w linku sa wpisane poprawne dane tylko nie rozumiem czemu zamiast wprowadzonych danych wypisuje mi własnie ten kod.....
Prosze o pomoc....
kamil13151
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5018
Rejestracja: 28 wrz 2009, o 16:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 459 razy
Pomógł: 912 razy

formularze html

Post autor: kamil13151 »

Ale dokładnie jaki kod? Widać zawartość pliku, cały kod? Czy tylko zmienne?
Awatar użytkownika
mx2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 553
Rejestracja: 14 paź 2006, o 19:43
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 108 razy

formularze html

Post autor: mx2 »

Spróbuj tak

Kod: Zaznacz cały

<?
echo "Przesłano:<br>";
echo $_GET["imie"]."<br>";
echo $_GET["wzrost"]."<br>";
echo $_GET["email"]."<br>";

?>
ODPOWIEDZ