sortowanie szybkie java

stekapologize
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 6 lut 2009, o 21:38
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz

sortowanie szybkie java

Post autor: stekapologize »

Zainicjuj jednowymiarową losową tablice 10 elementową i posortuj ją stosując sortowanie szybkie.Oczywiscie w javie, próbowalem cos wymyslec ale nie wiem co jest źle, bo program nie chodzi, a to moja wersja,mógłby ktos to poprawic???

Kod: Zaznacz cały

public class ddddd {

/**
* @param args
*/
public static void main(String[] args) {
// TODO Auto-generated method stub
{
int i,j, tab[] = new int[10];

for(i=0; i<10; i++){
tab[i] = (int)(Math.random()*10);
}

for(i=0; i<10; i++){
System.out.print(tab[i]+", ");
}
int left,right,mid,tmp;

i = left;
j = right;
mid = tab[(left + right)/2];
do {
while(tab[i] < mid)
i++;
while(mid < tab[j])
j--;
if (i <= j) {
tmp = tab[i];
tab[i] = tab[j];
tab[j] = tmp;
i++;
j--;
}
} while (i <= j);
if (left < j) ;
if (i < right);
}



{
System.out.print(tab[i]+", ");
}

}}
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2011, o 14:10 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Awatar użytkownika
paladin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 148
Rejestracja: 24 sty 2005, o 22:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 19 razy

sortowanie szybkie java

Post autor: paladin »

Hm, a te dwie instrukcje to co miały robić?

Kod: Zaznacz cały

if (left < j) ;
if (i < right);
wawek91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 795
Rejestracja: 2 cze 2010, o 08:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 14 razy
Pomógł: 66 razy

sortowanie szybkie java

Post autor: wawek91 »

Javy nie znam, ale quicksort jest najczęściej spotykany w formie rekurencyjnej no i chyba tak też jest najprościej.
Awatar użytkownika
rtuszyns
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2042
Rejestracja: 29 gru 2006, o 23:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zamość
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 229 razy

sortowanie szybkie java

Post autor: rtuszyns »

Czy nazwałeś plik tak samo jak nazwa klasy?
ODPOWIEDZ