EXCEL+ matematyka=problem...

Sanchez10thmd
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 19 mar 2011, o 12:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

EXCEL+ matematyka=problem...

Post autor: Sanchez10thmd »

Witajcie szanowni użytkownicy forum,
mam problem z zadaniami w excelu a mianowicie :

1.Stabelaryzuj i wykreśl funkcję daną wzorem:

\(\displaystyle{ F(x) =
\begin{cases} \frac{x}{x+2} \ dla \ x\ge 1\\
\frac{x^2}{3} \ dla \ 0<x<1\\
\frac{x}{-3} \ dla \ x\le 0\end{cases}}\)


Obliczenia wykonaj w przedziale \(\displaystyle{ [-1,2]}\) z krokiem \(\displaystyle{ 0,15}\).

2.Stabelaryzuj, znajdź miejsca zerowe i wykreśl funkcje daną wzorem:

\(\displaystyle{ F(x)=\sin x +0,3x-0,7}\)

Obliczenia wykonaj w przedziale \(\displaystyle{ [-5,5]}\) z krokiem \(\displaystyle{ 0,5}\).

Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania z którym mam problem...z góry dziękuję i pozdrawiam Sanchez.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2011, o 14:38 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Awatar użytkownika
Kamil Wyrobek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 644
Rejestracja: 24 paź 2010, o 17:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 60 razy

EXCEL+ matematyka=problem...

Post autor: Kamil Wyrobek »



Zrobiłem tylko dla przeciału \(\displaystyle{ 2\ge x \ge 1}\)

Pozdrawiam. Postaraj się zrobić resztę tak samo.
I później na podstawie wyników spróbuj wstawić tabelkę
miodzio1988

EXCEL+ matematyka=problem...

Post autor: miodzio1988 »

Kamil Wyrobek, no to źle zrobiłeś.

wzór funkcji źle zapisałeś. Winno być
Sanchez10thmd
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 19 mar 2011, o 12:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

EXCEL+ matematyka=problem...

Post autor: Sanchez10thmd »

nadal brak rozwiązania zadań ...nie ogarniam. Pomocy.
Awatar użytkownika
Kamil Wyrobek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 644
Rejestracja: 24 paź 2010, o 17:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 60 razy

EXCEL+ matematyka=problem...

Post autor: Kamil Wyrobek »

miodzio1988 pisze:Kamil Wyrobek, no to źle zrobiłeś.

wzór funkcji źle zapisałeś. Winno być

Winno być co? ? Nie żartuj. Nie wiem czy wiesz co oznacza .
/ oznacza podzielność, a bez. Chyba, że chciałeś wkleić screen, ale nie wiesz jak to zrobić.
Sanchez10thmd
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 19 mar 2011, o 12:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

EXCEL+ matematyka=problem...

Post autor: Sanchez10thmd »

Szanowni użytkownicy forum proszę o udzielenie pomocy w tej sprawie. Dziękuję.
miodzio1988

EXCEL+ matematyka=problem...

Post autor: miodzio1988 »

Szanowny użytkowniku dostałeś pomoc już. Postępuj dalej analogicznie
ODPOWIEDZ