trojkat prostokątny o żądanej długości boków a =b Pascal

zzuzzia93
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 24 lis 2010, o 17:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rybnik

trojkat prostokątny o żądanej długości boków a =b Pascal

Post autor: zzuzzia93 »

Mam napisać taki program. Pół dnia próbuje to zrobić i ciągle wyskakuje mi 1 błąd z komunikatem: complitation aborted. Nie wiem co to znaczy i nie umiem znaleźć błędu... Proszę o pomoc.
A o to mój program:

Kod: Zaznacz cały

program T8;
uses Crt;
var
 i,n:integer;
 symbol,znak: char;
procedure Pytaj(var n:integer;
                var symbol:char);
begin
 repeat
  Write('Podaj dlugosc boku trojkata prostokatnego (1-25): '); ReadLn(n);
  Write('Podaj symbol z ktorego ma powstac trojkat prostokatny: '); ReadLn(symbol);
 until (n>=1) and (n<25);
end;
procedure Wiersz(n:integer; symbol:char);
var
 j:integer;
begin
 for j:=1 to n do
	       Write(symbol);
               WriteLn;
end;
begin
 repeat
  ClrScr;
  Pytaj(n, symbol);
  for i:=1 to n do
                    Wiersz(i,symbol);
 Write('Czy chcesz kontynuowac T/N? '); readln(znak);
 until (Upcase(znak)='N')
end.
Afish
Moderator
Moderator
Posty: 2828
Rejestracja: 15 cze 2008, o 15:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Seattle, WA
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 356 razy

trojkat prostokątny o żądanej długości boków a =b Pascal

Post autor: Afish »

Ale co konkretnie ma robić ten program? A poza tym wypadałoby wkleić log kompilacji.
zzuzzia93
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 24 lis 2010, o 17:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rybnik

trojkat prostokątny o żądanej długości boków a =b Pascal

Post autor: zzuzzia93 »

Program rysujący trójkąt prostokątny o zadanej długości boków.
Program ma być napisany z wykorzystaniem procedur z przekazywaniem
wartości przez zmienną.
Założenia:
a)użytkownik ma możliwość podania symbolu z jakiego zbudowany jest
trójkąt,
b)użytkownik podaje długości przyprostokątnych (przyprostokątne a i b
są sobie równe ale mniejsze od 25).
Afish
Moderator
Moderator
Posty: 2828
Rejestracja: 15 cze 2008, o 15:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Seattle, WA
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 356 razy

trojkat prostokątny o żądanej długości boków a =b Pascal

Post autor: Afish »

Okej, to teraz pokaż logi kompilatora. Na ideone.com wszystko śmiga.
ODPOWIEDZ