[Excel] Funkcja "jeżeli"

pitergg
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 191
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 16:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 76 razy

[Excel] Funkcja "jeżeli"

Post autor: pitergg »

Cześć,
Czy ktoś mógłby mi pomóc w punkcie trzecim w tym zadaniu, które dołączyłem do załącznika?
Chodzi mi o punkt:
"dodatkowa premia za każdą wyrzuconą szóstkę w postaci pięciu pkt.;".
Nie wiem jak zrobić, by funkcja brała pod uwagę dwie kolumny, a nie tylko jedną.
I przy okazji byłoby miło jakby ktoś zobaczył czy pozostałe funkcje są ok.
Z góry bardzo dziękuję.
Awatar użytkownika
mmoonniiaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5482
Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 21 razy
Pomógł: 1470 razy

[Excel] Funkcja "jeżeli"

Post autor: mmoonniiaa »

Wpisz taką formułę w komórce E2:

Kod: Zaznacz cały

=JEŻELI(ORAZ(B2=6;C2=6);10;(JEŻELI(LUB(B2=6;C2=6);5;"")))
pitergg
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 191
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 16:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 76 razy

[Excel] Funkcja "jeżeli"

Post autor: pitergg »

mmoonniiaa pisze:Wpisz taką formułę w komórce E2:

Kod: Zaznacz cały

=JEŻELI(ORAZ(B2=6;C2=6);10;(JEŻELI(LUB(B2=6;C2=6);5;"")))
Ok. Super. Dziękuję. Reszta ok?
Awatar użytkownika
mmoonniiaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5482
Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 21 razy
Pomógł: 1470 razy

[Excel] Funkcja "jeżeli"

Post autor: mmoonniiaa »

Błędów nie widzę.
pitergg
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 191
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 16:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 76 razy

[Excel] Funkcja "jeżeli"

Post autor: pitergg »

mmoonniiaa pisze:Błędów nie widzę.
Super. Dzięki bardzo
ODPOWIEDZ