Program do zrobienia.

Awatar użytkownika
Maniek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 841
Rejestracja: 11 paź 2004, o 15:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Będzin | Gliwice
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 79 razy

Program do zrobienia.

Post autor: Maniek »

Mam takie pytanie może ktoś mi pomoże

Potrzebuje programu który zapisywałby do plików moment kliknięcia.

Coś takiego:
AU
AU
c65efbda17ac9aaem.jpg (2.53 KiB) Przejrzano 76 razy
[/url]

czyli normalny zegarek, klikam sobie zapisz a w pliku pisze mi dokładna godzinka kliknięcia;)

Jak ktoś wie skąd można taki programik ściągnąć, albo mógłby napisać i podesłac będe wdzięczny:)

Pozdr!
Awatar użytkownika
Undre
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1430
Rejestracja: 15 lis 2004, o 02:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja:
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 92 razy

Program do zrobienia.

Post autor: Undre »

To ma być rozumiem docelowo jakiś element strony www ?
Awatar użytkownika
Maniek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 841
Rejestracja: 11 paź 2004, o 15:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Będzin | Gliwice
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 79 razy

Program do zrobienia.

Post autor: Maniek »

W sumie może to być na www, ale także jako Flash czy zwykły napisany program w Pascalu itp lub w Exelu
MakFly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 24 kwie 2005, o 14:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Końskie

Program do zrobienia.

Post autor: MakFly »

można to bardzo prosto zrobić w php z niewielką "domieszką" javascript.

Mianowicie nam gdzie chcesz zrobić kliknięcie wstawiasz coś na ten wzór:

Kod: Zaznacz cały

<SCRIPT>
<!--
function displayWindow(url, width, height) {
        var Win = window.open(url,"displayWindow",'width=' + width + ',height=' + height + ',resizable=0,scrollbars=no,menubar=no' );
}
//-->
</SCRIPT>

<a href="javascript:displayWindow('zapis.php',275,200)">Zapisz</a>

I teraz jeszcze tworzysz na dysku plik zapis.php gdzie robisz tak:

1. pobranie aktualnego czasu
2. zapis pobranego czasu do pliku
3. zamknięcie okienka funkcją javascript

punkty 1-3 można bardzo prosto zrobić przy pomocy kursów z netu.

Jednak podane przezemnie rozwiązanie jest dość "naiwne". można pokombinować by nie wywoływać nowego okienka tylko operacje wykonać a aktualnym, np przy pomocy jakiejś funkcji utworzonej w javascript. Ale to już pozostawiam Twojej inwencji twórczej ;)
ODPOWIEDZ