Język C, rezerwacja biletów.

gesioo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 10 sty 2011, o 20:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warka

Język C, rezerwacja biletów.

Post autor: gesioo »

Witam


Muszę poradzić sobie z programem, który miałby rezerwować bilety na lotnisku.
Na początku wyświetli się menu i z tym nie powinienem mieć żadnego problemu.
Mają być 4 opcje.

Rezerwuj, sprawdź rezerwacje, anuluj rezerwacje, wyjdź.

Mam kilka linijek notatek, ale nie wiem czy po kolei i z sensem...

int main (void)
{int s[10][10];
int x,y,w,i,j;
for (i=0;i<10;i++)
for (j=0;j<10;i++)
s[j]=0;
while (w!=4)


{menu w printf
scanf"%d";&w;
switch (w)
{case 1;
printf ("Podaj samolot");
scanf("%d",&x);
printf("Podaj miejsce");
scanf("%d",&y);
samoloty [x][y]..


to niestety tyle..
wie ktoś jak potem oznaczyć jakoś miejsca zarezerwowane i nie?
wawek91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 795
Rejestracja: 2 cze 2010, o 08:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 14 razy
Pomógł: 66 razy

Język C, rezerwacja biletów.

Post autor: wawek91 »

Wrzucaj swój kod w 'code' będzie się łatwiej czytać. A to jak oznaczyć miejsca zarezerwowane i nie możesz zrobić chociażby przypisując zarezerwowanemu miejscu 1 a wolnemu 0.
ODPOWIEDZ