Bardzo proszę o sprawdzenie czy to o coś takiego chodziło z treści zadania.
W Excelu utwórz wykres funkcji \(\displaystyle{ y=sin x}\) (wypełnij tabele z wartościami funkcji, a następnie zrób wykres). Tabela na zostać wypełniona przy pomocy farmuł Excel a nie ręcznie.
Excel wykres funkcji y=sin x
-
- Użytkownik
- Posty: 8
- Rejestracja: 8 maja 2008, o 19:32
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: qwerty
- rtuszyns
- Użytkownik
- Posty: 2042
- Rejestracja: 29 gru 2006, o 23:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zamość
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 229 razy
Excel wykres funkcji y=sin x
Powinno być ok. Bardziej przejrzyście można zrobić dla \(\displaystyle{ x\in \left<-2\pi,\2pi\right>}\) i na osi \(\displaystyle{ x}\) oznaczyć punkty charakterystyczne (\(\displaystyle{ \pm 2\pi,\pm \frac{3}{2}\pi,\pm \pi, \pm \frac{\pi}{2},0}\)).