funkcja y=sin(2x)- excel

kolekszy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 12 gru 2010, o 16:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: opole

funkcja y=sin(2x)- excel

Post autor: kolekszy »

prosze o pomoc w zadaniu, jak to przenieść do excela?
Utwórz tabele wartości \(\displaystyle{ x, y}\) dla funkcji \(\displaystyle{ y=\sin(2x)}\), w przedziale \(\displaystyle{ -4п}\) do \(\displaystyle{ 4п}\) z krokiem \(\displaystyle{ п/4}\).
wstaw liniowy wykres tej funkcji jako nowy arkusz.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2010, o 22:38 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Temat umieszczony w złym dziale.
ODPOWIEDZ