Język C
Język C
No super.
Tutaj masz przykładowy początek (masakra , że trzeba definiować wszystkie zmienne....)
Wybierz sobie tylko typ zmiennych np:
Co teraz musisz zrobić?
Kod: Zaznacz cały
#include <stdio.h>
void main(void)
{
float A, B, C, suma, iloczyn, iloraz;
printf( ”Podaj pierwsza liczbe: ” );
scanf( ”%f” , &A );
printf( ”Podaj druga liczbe: ” );
scanf( ”%f” , &B );
}
Wybierz sobie tylko typ zmiennych np:
Kod: Zaznacz cały
”%f”
Język C
A po co sobie to tak komplikować?
dalej w tym moim kodzie. Później tylko zwracasz uzyskane wartości i już.
Kod: Zaznacz cały
iloczyn=A*B
-
- Użytkownik
- Posty: 312
- Rejestracja: 25 lis 2010, o 13:47
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1 raz
Język C
Kod: Zaznacz cały
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
main()
{
float a,b,suma,iloczyn,iloraz,różnica;
printf(”podaj pierwsza liczbe
”);
scanf(”%f” , &a );
printf(”podaj druga liczbe
" );
scanf(”%f” , &b );
iloczyn=a*b;
różnica=a-b;
suma=a+b;
iloraz=a/b;
printf("suma %f
",suma);
printf("roznica %f
",różnica);
printf("iloraz %f
", iloraz);
printf("iloczyn %f
", iloczyn);
system ("PAUSE");
return 0;
}
-
- Użytkownik
- Posty: 374
- Rejestracja: 21 cze 2007, o 11:28
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łostowice
- Pomógł: 146 razy
Język C
DBoniem pisze:Dla jakich liczb naturalnych n prawdziwa jest nierówność
\(\displaystyle{ 1 + \frac{1}{2} + \frac{1}{3}+...+ \frac{1}{n}< 10}\)
Kod: Zaznacz cały
#include <stdio.h>
int main() {
int i;
double suma = 0;
for (i = 1; suma < 10; i++)
suma += (1.0 / i);
printf("n = %d
", i);
return 0;
}
-
- Użytkownik
- Posty: 312
- Rejestracja: 25 lis 2010, o 13:47
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1 raz
Język C
Dla danej liczby rzeczywistej a>0 definiujemy ciąg
\(\displaystyle{ u_{n}= \sqrt{n+a \sqrt{n}+1 }- \sqrt{n}.}\)
Napisz program, który dla kilku różnych wartości a, na przykład dla a=0.5, 1, 2 i 4, aproksymuje granicę tego ciągu. Postaw hipotezę o granicy i następnie ją udowodnij
\(\displaystyle{ u_{n}= \sqrt{n+a \sqrt{n}+1 }- \sqrt{n}.}\)
Napisz program, który dla kilku różnych wartości a, na przykład dla a=0.5, 1, 2 i 4, aproksymuje granicę tego ciągu. Postaw hipotezę o granicy i następnie ją udowodnij