Microsoft Office 2007, funkcje

moti
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 28 lis 2010, o 20:20
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków

Microsoft Office 2007, funkcje

Post autor: moti »

\(\displaystyle{ \frac{\prod_{i=1}^{3}Ci + ln(6)}{r(310;61) + \sqrt{3} - C 5^{ \frac{2}{5} } }}\)

Mam pytanie, jak to obliczyć w Microsoft Excel 2007?
Zastosowałam taką formułę:
=ILOCZYN(C1:C3)+LN(6)/MOD(310;61)+PIERWIASTEK(3)-C5^0,4

C1: 3,2
C2: -4,2
C3: 5

Czy wynik -66,8555 jest poprawny?-- 28 lis 2010, o 21:49 --\(\displaystyle{ \frac{sin^{3}30stopni + log_{5}20}{3,326 * \pi / 4,5}}\)

Tu mi wyszło 0,927 aczkolwiek także proszę o zweryfikowanie..

Funkcja:
=(SIN(RADIANY(30)))^3+LOG(20;5)/(3,326*PI()/4,5)
Awatar użytkownika
Vieshieck
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 283
Rejestracja: 19 cze 2007, o 08:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 59 razy

Microsoft Office 2007, funkcje

Post autor: Vieshieck »

Wygląda ok Drugie na pewno, pierwsze chyba też.
ODPOWIEDZ