Hej. Jak wykonac obliczenia w Excelu , np cos mnozone i kreska ulamkowa.
Bo nie chce nawet wyliczyc mi.
Pzdro.
Excel Microsoft Word
-
- Użytkownik
- Posty: 394
- Rejestracja: 5 sty 2010, o 20:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: HRUBIESZÓW
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 77 razy
Excel Microsoft Word
wpisz =kliknij w coś w pole co chcesz liczyć*kilnij w coś w pole co chcesz liczyć
i enter
tak otrzymujesz formuły
np. w polu C1 wpisujesz =A1*A2
enter
i wyskakuje wynik
w polu A1 masz 6
w polu B2 masz 19
i enter
tak otrzymujesz formuły
np. w polu C1 wpisujesz =A1*A2
enter
i wyskakuje wynik
w polu A1 masz 6
w polu B2 masz 19
-
- Użytkownik
- Posty: 170
- Rejestracja: 7 paź 2007, o 15:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 4 razy
Excel Microsoft Word
Aha no ok już wiem. Ale jak jest jeszcze kreska ułamkowa to jak, jak ją wstawić nawet...a potem wyliczyć opcjonalnie.
-
- Użytkownik
- Posty: 394
- Rejestracja: 5 sty 2010, o 20:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: HRUBIESZÓW
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 77 razy