Kod: Zaznacz cały
<script type="text/javascript">
function przetwarzaj_dane() {
var adresat = document.forms ['Formularz_dostawy'].Adresat.value;
var error = false;
if (adresat == "") {
document.forms['Formularz_dostawy'].Adresat.style.border = "2px solid#FF0000";
alert('Nie wypełniłeś pola z nickiem!');
error=true;
}
if (uwagi == "") {
document.forms['Formularz_dostawy'].Uwagi.style.border = "2px solid#FF0000";
alert('Nie wypełniłeś pola z nickiem!');
error=true;
}
if (!error){
document.forms ['Formularz_dostawy'].submit();
}else{
alert('nie wypełniłes wszystkich pól');
}
}
</script>
Kod: Zaznacz cały
<form action="mailto:adres@mail.pll?subject=Formularz Dostawy" method="post" enctype="text/plain" name="Formularz_dostawy" >
<input name="Adresat" type="text"/>
<input type="submit" value="Zatwierdź" onClick="przetwarzaj_dane()"
</form>