działania binarne

sylvuszka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 27 wrz 2010, o 21:22
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: jelenia góra
Podziękował: 1 raz

działania binarne

Post autor: sylvuszka »

witam, mam takie zadania do zrobienia i w ogóle sobie z nimi nie radzę
1 Wykonaj dzielenie binarne:
\(\displaystyle{ \frac{11010011101}{1110}}\)

\(\displaystyle{ \frac{11011111011}{110}}\)

\(\displaystyle{ \frac{111010111}{101}}\)
2Udowodnij za pomocą tabelki stanów następujące prawa logiczne:
\(\displaystyle{ a \vee \left( b \wedge c\right)=\left( a \vee b\right) \wedge \left( a \vee c\right)}\)

\(\displaystyle{ a \vee \left( b \vee c\right)=\left( a \vee b\right) \vee c}\)
smerfetka007
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 208
Rejestracja: 3 lip 2005, o 18:42
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 34 razy

działania binarne

Post autor: smerfetka007 »

Zajrzyj tutaj:
... #Dzielenie
są opisane przykłady z dzielenia binarnego.
ODPOWIEDZ