PROCEDURE kolo;
BEGIN
write('Figura geometryczna,którą wybrałeś to koło!');
delay(2000);
write('Wybierz co chcesz robić dalej:');
write('1.Definicja 2. Oblicz pole koła 3.Oblicz obwód koła');
write('4.Rysunek koła 5.Rysunek okręgu 6.Powrót do menu');
read(wybor);
IF wybor=1 THEN koloi;
IF wybor=2 THEN polekola;
IF wybor=3 THEN obkola;
IF wybor=4 THEN ryskola;
IF wybor=5 THEN rysokregu;
IF wybor=6 THEN menu;
REPEAT UNTIL wybor=6;
end;
To jest fragment programu,który piszę.
Wyskakuje mi błąd przy 'koloi' (Oczywiście wszystkie inne procedury mam napisane).
Jest to błąd numer 3, mówiący o niemożności odczytu identyfikatora...
Czym jest to spowodowane?
Co jest nie tak?
HELP!