Czy to jest program w C czy w C++

piasektt
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 195
Rejestracja: 14 paź 2007, o 20:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: MM
Podziękował: 29 razy

Czy to jest program w C czy w C++

Post autor: piasektt »

Witam
pytanie tak jak w temacie (muszę to wiedzieć,a nie jestem programistą)

Kod: Zaznacz cały

#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>


typedef struct {
   char * name;
   char * sname;
   int  year;
   int  grade;
} stud;

typedef stud * student;

typedef enum {
   true,
   false
} bool;

void printStudent(const void * a);
bool grade45 (const void * a);


void map (void * base, size_t n, void (*f) (const void * b))
{
   size_t i;
   void * ptr = (char *) base;
   for(i=0;i<n;i++)
      f((void *) (ptr+i));
} 

void filter (void * base, size_t n, bool (* pred) (const void * a), void (*f) (const void * b))
{
   size_t i;
   void * ptr = (char *) base;
   for(i=0;i<n;i++)
      if (pred((void *) (ptr+i)) == true)  f((void *) (ptr+i));
} 

bool grade45 (const void * a)
{
   student s = (student ) a;
   if (s->grade >= 4 && s->grade <= 5)
      return true;
   else	
      return false;
}

void printStudent(const void * a)
{
   student s = (student ) a;
   printf("name: %s	 sname: %s	 grade: %d
",s->name,s->sname,s->grade);
}
student newStudent(char * name,char * sname, int year, int grade)
{
   student s = malloc(sizeof(student));
   s->sname = sname,s->name = name;
   s->year = year,s->grade = grade;
   return s;
}

int main(void)
{
  student s1 = newStudent("dupa","dups",1,5);
  student s2 = newStudent("foo","bar",2,3);
  student sArray[2]  = {s1,s2};

  filter((void*)sArray,2,grade45,printStudent);

  if(grade45((void *)s1) == true)
     printStudent((void *)s1);
  
  return 0;
}

Awatar użytkownika
argv
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 569
Rejestracja: 27 maja 2009, o 01:27
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 51 razy
Pomógł: 66 razy

Czy to jest program w C czy w C++

Post autor: argv »

C
piasektt
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 195
Rejestracja: 14 paź 2007, o 20:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: MM
Podziękował: 29 razy

Czy to jest program w C czy w C++

Post autor: piasektt »

dzieki za szybka odpowiedz!
ODPOWIEDZ