Napisalam taki program, ale nie liczy poprawnie. Proszę o poprawienie.
Ukryta treść:
Kod: Zaznacz cały
suma:=0;
suma:=suma+A[i][j]+B[i][j];
C[i][j]:=suma;
Kod: Zaznacz cały
for i:=1 to 10 do begin
for j:=1 to 10 do begin
suma:=0;
suma:=suma+A[i][j]+B[i][j];
C[i][j]:=suma
end
end;
Kod: Zaznacz cały
uses crt;
var
tablica1:array[1..5,1..5] of integer;
tablica2:array[1..5,1..5] of integer;
i,j,x,y:integer;
BEGIN
clrscr;
randomize;
for i:=1 to 5 do begin
for j:=1 to 5 do begin
tablica1[i,j]:=random(100);
write(tablica1[i,j],);
end;
writeln;
end;
writeln;
for x:=1 to 5 do begin
for y:=1 to 5 do begin
tablica2[x,y],);
end;
writeln;
end;
writeln;
for i:=1 to 5 do begin
for j:=1 to 5 do begin
write(tablica1[i,j]+tablica2[i,j],);
end;
writeln;
end;
readln;
END.