napisałem taki kod do programu ,ktory pokazuje ile zostało ci kasy
Kod: Zaznacz cały
int kasa=1000000;
while(kasa>0){
kasa=1.08*kasa;
printf("zostało ci jeszcze tyle %d
",kasa) ;
kasa=kasa-100000;
}
ale chciałbym zrobic zeby obliczało po ilu latach ta kasa się skonczy np. po 20 latach koniec kasy.
Wiem ,ze to pewnie banalne ale ja nie potrafie tego zrobić. proszę o podpowiedz
Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, o 17:12 przez
Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości - kod dobrze jest wyróżnić z tekstu.