Czy ktos moglby pomóc mi z takim zadaniem
Potrzebuje programu (wraz z kodem) który zrobi mi cos takiego :
Algorytm wyznaczenia częstości występowania spójnych grafów G=G(n,k) z k=n-1 krawędziami w próbie o rozmiarze rep w zależności od wierzchołków n.
Dane :
N -liczba wierzchołków
K - liczba krawędzi
Rep- rozmiar próby
Wynik x=q/rep Q-liczba grafów spójnych
Metoda
1 Q=0
2 Powtórz rep razy
a)?G=G(n,k)
b)? Jeżeli g jest spójny to powiększ Q o 1
3 x = Q/rep
4 program powinien liczyć tez czas generowania grafów w kodzie chyba jest cos takiego.