[c++] Usunięcie znaków ze stringa

exother
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 97
Rejestracja: 28 wrz 2009, o 15:01
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 9 razy

[c++] Usunięcie znaków ze stringa

Post autor: exother »

Witam, mam prosty (mam nadzieję) problem.

Załóżmy, że mamy kilka stringów, każdy o swojej długości n:

"^**^%*^^*%"
"^^**^**^%^^%"
"%^**%^%^^%"
itd.

teraz puszczam pętlę n razy (hm... a n/2 nie wystarczy? bo chyba, jak n%2!=0, to nigdy nie wyjdzie poprawnie, a usuwam po 2 znaki) i za każdym powtórzeniem muszę usunąć "**", "%%", "^^" z tego stringa, tak, żeby po wykonaniu pętli został pusty (jeśli nie - program ma wypisać odpowiednią informację). Nie chodzi mi o gotowy program, bo cały mam już gotowy, zależy mi tylko na jakieś funkcji, która pozwoli mi usuwać te znaki ze stringa.

Z góry dzięki.
matshadow
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 941
Rejestracja: 17 gru 2007, o 21:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kingdom Hearts
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 222 razy

[c++] Usunięcie znaków ze stringa

Post autor: matshadow »

Np coś takiego

Kod: Zaznacz cały

string s="**%**^";
int a=s.find("**");
if(a>=0) s.erase(a,2);
exother
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 97
Rejestracja: 28 wrz 2009, o 15:01
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 9 razy

[c++] Usunięcie znaków ze stringa

Post autor: exother »

matshadow pisze:Np coś takiego

Kod: Zaznacz cały

string s="**%**^";
int a=s.find("**");
if(a>=0) s.erase(a,2);
Dzięki Ci, ale przy większych danych wejściowych strasznie wolne to jest ;(
liqserver
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 20 kwie 2012, o 15:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Internet

[c++] Usunięcie znaków ze stringa

Post autor: liqserver »

matshadow pisze:Np coś takiego

Kod: Zaznacz cały

string s="**%**^";
int a=s.find("**");
if(a>=0) s.erase(a,2);
NO, a mnie to pomogło. Dziękuję
ODPOWIEDZ