kamień, papier, nożyce- JAVA

aska2764
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 167
Rejestracja: 10 sty 2009, o 15:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rzeszów

kamień, papier, nożyce- JAVA

Post autor: aska2764 »

Witam mam do napisania program w języku JAVA jednak niestety nie potrafię go napisać, jest on dla mnie zbyt trudny, może ktoś z Was wie jak go naspisać??? Oto treść zadania:

Napisz program który realizuje dziecięcą grę komputerową o nazwie kamień, papier, nożyce. W tej grze użytkownik gra z komputerem. Odbywa się to w następujący sposób, że komputer pyta użytkownika co wybiera kamień, papier czy nożyce. Jeżeli użytkownik poda tą informację z klawiatury np 1,2 lub 3 (1=kamień, 2=papier, 3=nożyce), to wtedy komputer losuje swój ruch, czyli wybiera 1,2 lub 3, po czym informuje użytkownika o wyniku rozgrywki.
Dwa jednakowe (użytkownik podał np 1 i komputer podał np 1) dają remis.
jedno uruchomienie=jedna gra(jeden ruch).
kamień wygrywa z nożycami
papier przegrywa z nożycami
kamień przegrywa z papierem

Proszę o pomoc!!!
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6607
Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy

kamień, papier, nożyce- JAVA

Post autor: soku11 »

W czym dokładnie masz problem? Przecież to na oko z 30 linijek kodu...

Pozdrawiam.
aska2764
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 167
Rejestracja: 10 sty 2009, o 15:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rzeszów

kamień, papier, nożyce- JAVA

Post autor: aska2764 »

Problem już rozwiązany, to faktycznie na około 30 linijek
ODPOWIEDZ