Pewna huta potrzebuje rudy o zawartosci żelaza Fe 20% cynku Zn 8% i zawartości siarki nie większej niż S 8% w jakich proporcjach (%) należało by zmieszać (zakupić) rudy od róznych dostawaców R1,R2,R3,R4 aby otrzymać pożądany skład rudy najtaniej (minimalnym kosztem)?
dostawca/ruda skład/cena
Fe Zn S cena jednostkowa
x= R1 40% 2% 3% 42 zł
y= R2 19% 1% 10% 18 zł
z= R3 18% 12% 6% 23 zł
k= R4 28% 9% 2% 27 zł
jak policzyć proporcje w excelu
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 18 gru 2009, o 17:00
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: rzeszów
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 18 gru 2009, o 17:00
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: rzeszów