C++ Schemat Hornera
-
- Użytkownik
- Posty: 50
- Rejestracja: 28 wrz 2009, o 17:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: polska
- Podziękował: 3 razy
C++ Schemat Hornera
Musze napisać schemat Hornera jako kod c ++ i wiedziec o co w nim chodzi , czy mógłby mi ktos pomóc? Dla mnie to czarna magia:/
C++ Schemat Hornera
Czarna magia to C++ czy sam schemat Hornera? Bo pierwszego to Cie raczej nie nauczymy, a drugie jest łatwe i mozesz znalezc objasnienie w necie.
-
- Użytkownik
- Posty: 50
- Rejestracja: 28 wrz 2009, o 17:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: polska
- Podziękował: 3 razy
C++ Schemat Hornera
to drugie i nie wiem, bo w necie wszystko jest napisane, że ludzie chcą robic programy dla takich, siaki wielomaianów a ja chce taki najbardziej podstawowy no i żeby wiedziec o co chodzi w tym kodzie
C++ Schemat Hornera
No to sam możesz kod napisać sobie. Ja chyba na pierwszych zajęciach C++ robiłem taki program i był on naprawdę banalny.
Może z przyklady skorzystamy (łatwiej będzie napisac kod)
Pokaz jak się korzysta ze schematu w takim przypadku:
\(\displaystyle{ W(x)=x ^{2}-1}\)
Może z przyklady skorzystamy (łatwiej będzie napisac kod)
Pokaz jak się korzysta ze schematu w takim przypadku:
\(\displaystyle{ W(x)=x ^{2}-1}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 50
- Rejestracja: 28 wrz 2009, o 17:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: polska
- Podziękował: 3 razy
C++ Schemat Hornera
właśnie tylko jest pytanie jak ja mam to zrobić? mówisz , że ty to maiłeś , a ja w ogóle jak to babka powiedziała mamy sami zrobić szukającw necie, a miałem tylko podstawy a z tych większych programikó to silnie i sito
C++ Schemat Hornera
No miałem w sensie, że sam to zrobiłem na zajęciach. A jak Ty to zrobisz to nie wiem, bo jakoś nie dajesz sobie wytłumaczyc jak ten Horner działa. A to jest podstawa do zrobienia tego programu
-
- Użytkownik
- Posty: 293
- Rejestracja: 22 lis 2008, o 18:11
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Białystok
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 85 razy
C++ Schemat Hornera
Kod: Zaznacz cały
#include<stdio.h>
int main(){
int n=2; //stopien wielomianu
int t[3]={1, 2, -1}; //wspolczynniki, np. x^2+2x-1
int x=2; //punkt dla ktorego liczymy wartosc wielomianu
int i;
int w=0;
for(i=0; i<=n; i++){
w *= x;
w += t[i];
}
printf("Odp = %d
",w);
return 0;
}