Obliczyć rekurencja

piotr_slask
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 1 gru 2009, o 17:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Jaworzno

Obliczyć rekurencja

Post autor: piotr_slask »

czy możesz ktoś rozwiązć zadanie typu:
rekurencja złożoność obliczeniowa
| 1 n=1
T(n) = | 2 n=2
| T(n-1)+T(n+2)

Treść zadania głównego : na ile sposobów można ułożyć kostki domina na matrycy 2xn.
doszedłem do tego, że jest to ciąg fibonaciego( patrz góra) . znane zadanie . tylko nie radze sobie ze złożonością

będą gratyfikacje
matshadow
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 941
Rejestracja: 17 gru 2007, o 21:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kingdom Hearts
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 222 razy

Obliczyć rekurencja

Post autor: matshadow »

na wiki jest napisane, że złożoność jest wykładnicza, jak będzie rekurencyjnie.
ODPOWIEDZ