prosty programik w schemacie blokowym
prosty programik w schemacie blokowym
napisać program obliczający długość wektora odpowiednio w przestrzeni i na płaszczyźnie
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
prosty programik w schemacie blokowym
@ana_:
Twój post mnie rozbawił Hahaha.
Nie chodziło o to skąd pobierać dane, tylko jakie są te dane i jak wyglądają. W sensie czy masz podane jakieś wektory na wejściu, czy współrzędne i rozmiar kwadratu
Pozdrawiam.
Twój post mnie rozbawił Hahaha.
Nie chodziło o to skąd pobierać dane, tylko jakie są te dane i jak wyglądają. W sensie czy masz podane jakieś wektory na wejściu, czy współrzędne i rozmiar kwadratu
Pozdrawiam.
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 37
- Rejestracja: 1 gru 2009, o 13:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Podziękował: 5 razy
prosty programik w schemacie blokowym
@ana_
Albo jesteśmy na tej samej uczelni albo program zajęć nam się pokrywa, heh. mam do napisania identyczna rzecz.
@soku11 & Kartezjusz
Na 2 sposoby muszę to napisać, jeden taki normalny, po "chłopskiemu" ze się tak wyrażę, a drugi z użyciem pętli for.
A chyba jasne jest że wczytać trzeba współrzędne punktów A oraz B (przykładowo) dla których będziemy liczyć długość wektora |AB| a) na płaszczyźnie b) w przestrzeni
Także również przyłączam się do prośby
Kind regards
Adam~
Albo jesteśmy na tej samej uczelni albo program zajęć nam się pokrywa, heh. mam do napisania identyczna rzecz.
@soku11 & Kartezjusz
Na 2 sposoby muszę to napisać, jeden taki normalny, po "chłopskiemu" ze się tak wyrażę, a drugi z użyciem pętli for.
A chyba jasne jest że wczytać trzeba współrzędne punktów A oraz B (przykładowo) dla których będziemy liczyć długość wektora |AB| a) na płaszczyźnie b) w przestrzeni
Także również przyłączam się do prośby
Kind regards
Adam~
-
- Użytkownik
- Posty: 97
- Rejestracja: 28 wrz 2009, o 15:01
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 9 razy
prosty programik w schemacie blokowym
Jaki język?
Są wzory
płaszczyzna - \(\displaystyle{ \left| \vec{a} \right| = \sqrt{a ^{2} _{1} + a ^{2} _{2}}}\)
i
przestrzeń - \(\displaystyle{ \left| \vec{a} \right| = \sqrt{a ^{2} _{1} + a ^{2} _{2}+ a ^{2} _{3}}}\)
implementacja tego raczej nie jest jakimś wielkim problemem
Są wzory
płaszczyzna - \(\displaystyle{ \left| \vec{a} \right| = \sqrt{a ^{2} _{1} + a ^{2} _{2}}}\)
i
przestrzeń - \(\displaystyle{ \left| \vec{a} \right| = \sqrt{a ^{2} _{1} + a ^{2} _{2}+ a ^{2} _{3}}}\)
implementacja tego raczej nie jest jakimś wielkim problemem
-
- Użytkownik
- Posty: 37
- Rejestracja: 1 gru 2009, o 13:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Podziękował: 5 razy
prosty programik w schemacie blokowym
Język polski
Jest to na zajęcia z algebry i mamy algorytmy. I mamy napisać ten algorytm w postaci schematu blokowego np. :
I w postaci pseudokodu np. :-- 7 gru 2009, o 17:26 --Nikt nie pomoże?
Jest to na zajęcia z algebry i mamy algorytmy. I mamy napisać ten algorytm w postaci schematu blokowego np. :
I w postaci pseudokodu np. :
Kod: Zaznacz cały
begin
write "podaj a1,a2,b1,b2"
read a1,a2,b1,b2
if a1=a2 then
if b1=b2 then
write "pokrywaja sie"
else
write "równoległe"
end if
else
if a1 * a2 = -1 then
write "prostopadłe"
else
write "przecinają się w 1 punkcie"
end if
end