Kto znajdzie błąd w programie(TP)

kamilall234
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 2 lis 2008, o 10:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: dsa
Podziękował: 1 raz

Kto znajdzie błąd w programie(TP)

Post autor: kamilall234 »

Oto zamieszczam screena z programu. Prosze o powiedzenie dlaczego nie chce działać?? Dużo nad tym myślałem i nie moge dojść dopiero co zacząłem funkcję i procedury a koleś i tak nic nie tłumaczy:/

Screen
Awatar użytkownika
kolanko
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1905
Rejestracja: 9 gru 2006, o 14:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łańcut
Podziękował: 32 razy
Pomógł: 172 razy

Kto znajdzie błąd w programie(TP)

Post autor: kolanko »

Przepełnienie masz bracie . wywal z fora zwiekszanie "i" bo on sie tam zapetla
kamilall234
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 2 lis 2008, o 10:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: dsa
Podziękował: 1 raz

Kto znajdzie błąd w programie(TP)

Post autor: kamilall234 »

No zrobiłem to inna petla ale chce wiedziec dlaczego jak wezme

Function s:longint;
s:=n;
for i=0 to n do
s:=s+i;

to znowu wyskoczy ten blad ?
Awatar użytkownika
kolanko
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1905
Rejestracja: 9 gru 2006, o 14:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łańcut
Podziękował: 32 razy
Pomógł: 172 razy

Kto znajdzie błąd w programie(TP)

Post autor: kolanko »

"s" to jest suma ?
no to na poczatku chyba s=0. ale nie jestem pewny. ale to nic nie szkodzi w dzialaniu tylko wynik bedize zly. dwa. ten error wyskakuje przy kompilacji czy przy uruchomionym programie ? nie mam TP juz od 5 lat i ciezko mi sobie przypomniec co tam jeszcze nie trybi ...
ODPOWIEDZ