Hej:)
kompletnie nie wiem jak powinien wyglądać taki schemat, może ktoś wypisze mi chociaż kolejne kroki:
algorytm mnożenia dwóch macierzy(na tablicach).
schemat blokowy algorytmu-macierze
-
- Użytkownik
- Posty: 44
- Rejestracja: 22 paź 2007, o 16:16
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Rzeszów
- Calasilyar
- Użytkownik
- Posty: 2656
- Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
- Podziękował: 29 razy
- Pomógł: 410 razy
schemat blokowy algorytmu-macierze
1. mnożąc macierze AxB i BxC musisz zaalokować macierz AxC
2. robisz takiego fora:
zapis: z00=z[0][0] ;]
napisałem to, bo w takim dziale jak informatyka, kilka forów może być bardziej przejrzyste od tekstu pisanego ;] jeżeli jednak to do Ciebie nie przemawia, to zapraszam na wikipedię: ... _definicji .
2. robisz takiego fora:
zapis: z00=z[0][0] ;]
Kod: Zaznacz cały
for(int a=0; a<A; a++)
for(int b=0; b<B; b++)
for(int i=0; i<b; i++)
zAB=xAi + yiB;