Problem z internetem - gdzie leży problem?

Awatar użytkownika
abecadlo17
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 83
Rejestracja: 7 lis 2009, o 23:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 12 razy

Problem z internetem - gdzie leży problem?

Post autor: abecadlo17 »

Witam wszystkich.
Mam od 2 dni jakiś problem z internetem. W skrócie powiem tak, 5 min jest, 20 min nie ma, 5 min jest, 20 minut nie ma... itd. Nie wiem czy wina leży po stronie dostawcy czy być może gdzie indziej.
Log z combofixa:
ComboFix 09-10-18.06 - Mariusz 2009-11-11 14:13.2.1 - NTFSx86
Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600.2.1250.48.1045.18.255.4 [GMT 1]
Uruchomiony z: d:\combofix\ComboFix.exe
AV: avast! antivirus 4.8.1356 [VPS 091110-1] *On-access scanning disabled* (Updated) {7591DB91-41F0-48A3-B128-1A293FD8233D}
.
- TRYB ZREDUKOWANEJ FUNKCJONALNOŚCI -
.

((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Usunięto )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
.
.
---- Poprzednie uruchomienie -------
.
C:\autorun.inf
c:\docume~1\Mariusz\USTAWI~1\Temp\cvasds0.dll
c:\docume~1\Mariusz\USTAWI~1\Temp\cvasds1.dll
D:\Autorun.inf

.
((((((((((((((((((((((((( Pliki utworzone od 2009-10-11 do 2009-11-11 )))))))))))))))))))))))))))))))
.

2009-11-10 18:06 . 2004-08-03 23:44 77312 ----a-w- c:\windows\system32\msiexec.exe
2009-11-10 18:06 . 2004-08-03 23:44 77312 ----a-w- c:\windows\system32\dllcache\msiexec.exe
2009-11-10 18:06 . 2004-08-03 23:44 44032 ----a-w- c:\windows\system32\msisip.dll
2009-11-10 18:06 . 2004-08-03 23:44 44032 ----a-w- c:\windows\system32\dllcache\msisip.dll
2009-11-10 18:06 . 2004-08-03 23:44 331264 ----a-w- c:\windows\system32\msihnd.dll
2009-11-10 18:06 . 2004-08-03 23:44 331264 ----a-w- c:\windows\system32\dllcache\msihnd.dll
2009-11-10 18:06 . 2004-08-03 23:44 2804224 ----a-w- c:\windows\system32\msi.dll
2009-11-10 18:06 . 2004-08-03 23:44 2804224 ----a-w- c:\windows\system32\dllcache\msi.dll
2009-11-10 18:06 . 2004-08-03 23:43 884736 ----a-w- c:\windows\system32\msimsg.dll
2009-11-10 18:06 . 2004-08-03 23:43 884736 ----a-w- c:\windows\system32\dllcache\msimsg.dll
2009-11-10 18:05 . 2009-11-10 18:05 -------- d--h--w- c:\windows\$hf_mig$
2009-11-03 09:48 . 2001-10-26 15:57 12160 -c--a-w- c:\windows\system32\dllcache\mouhid.sys
2009-11-03 09:48 . 2001-10-26 15:57 12160 ----a-w- c:\windows\system32\drivers\mouhid.sys
2009-11-03 09:48 . 2001-08-17 21:02 9600 -c--a-w- c:\windows\system32\dllcache\hidusb.sys
2009-11-03 09:48 . 2001-08-17 21:02 9600 ----a-w- c:\windows\system32\drivers\hidusb.sys
2009-11-02 15:40 . 2009-11-02 15:40 -------- d-----w- c:\windows\system32\wbem\Repository
2009-10-31 21:10 . 2009-11-02 15:35 -------- d-----w- c:\documents and settings\Mariusz\Dane aplikacji\Tlen.pl
2009-10-27 17:47 . 2009-10-27 17:47 -------- d-----w- c:\documents and settings\Mariusz\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla
2009-10-23 14:15 . 2009-10-23 14:15 -------- d-----w- c:\documents and settings\Mariusz\Dane aplikacji\Nexon
2009-10-22 16:10 . 2009-10-22 16:23 -------- d-----w- C:\Downloads
2009-10-14 09:27 . 2004-08-03 23:44 82944 ---h-tw- c:\windows\system32\2a5f5a8.dll
2009-10-14 09:27 . 2004-08-03 23:44 82944 ---h-tw- c:\windows\system32\d48838a.dll
2009-10-12 13:58 . 2004-08-03 23:44 82944 ---h-tw- c:\windows\system32\25165878.dll
2009-10-12 13:58 . 2004-08-03 23:44 82944 ---h-tw- c:\windows\system32\c91a995.dll

.
(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Sekcja Find3M ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
.
2009-11-10 18:12 . 2001-10-26 16:15 49712 ----a-w- c:\windows\system32\perfc015.dat
2009-11-10 18:12 . 2001-10-26 16:15 355830 ----a-w- c:\windows\system32\perfh015.dat
2009-10-24 11:18 . 2009-09-25 17:59 -------- d-----w- c:\documents and settings\Mariusz\Dane aplikacji\Nowe Gadu-Gadu
2009-10-10 16:00 . 2009-10-10 16:00 -------- d-----w- c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\Sunbelt
2009-10-07 14:41 . 2009-09-25 19:56 -------- d-----w- c:\program files\Google
2009-10-04 12:57 . 2009-10-04 12:57 -------- d-----w- c:\program files\Common Files\Borland Shared
2009-10-04 12:54 . 2009-10-04 12:54 -------- d-----w- c:\program files\Borland
2009-10-04 09:57 . 2009-10-03 19:51 -------- d---a-w- c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\TEMP
2009-10-03 19:51 . 2009-10-03 19:51 0 ----a-w- c:\windows\nsreg.dat
2009-10-01 16:47 . 2009-10-01 16:37 6118 ----a-w- c:\windows\BricoPackFoldersDelete.cmd
2009-10-01 16:47 . 2009-10-01 16:47 64801 ----a-w- c:\windows\BricoPackUninst.cmd
2009-10-01 16:47 . 2004-08-03 23:44 219648 ----a-w- c:\windows\system32\uxtheme.dll
2009-10-01 13:48 . 2009-10-01 13:48 68456 ----a-w- c:\documents and settings\Mariusz\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\GDIPFONTCACHEV1.DAT
2009-10-01 13:38 . 2009-10-01 13:23 -------- d-----w- c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\Microsoft Help
2009-10-01 13:34 . 2009-10-01 13:34 -------- d-----w- c:\program files\Microsoft Works
2009-10-01 13:34 . 2009-10-01 13:34 -------- d-----w- c:\program files\MSBuild
2009-09-28 18:42 . 2009-09-28 18:38 -------- d-----w- c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\OpenFM
2009-09-28 18:38 . 2009-09-28 18:38 -------- d-----w- c:\documents and settings\Mariusz\Dane aplikacji\OpenFM
2009-09-27 10:47 . 2009-09-27 10:47 -------- d-----w- c:\documents and settings\Mariusz\Dane aplikacji\Hewlett-Packard
2009-09-27 10:44 . 2009-09-27 10:39 19558 ----a-w- c:\windows\hpoins01.dat
2009-09-27 10:42 . 2009-09-27 10:42 -------- d-----w- c:\program files\Common Files\Hewlett-Packard
2009-09-27 10:41 . 2009-09-27 10:41 -------- d-----w- c:\program files\Hewlett-Packard
2009-09-26 13:11 . 2009-09-26 13:11 -------- d-----w- c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\NFS Underground
2009-09-26 13:11 . 2009-09-26 13:11 -------- d-----w- c:\program files\Common Files\DirectX
2009-09-26 13:03 . 2009-09-26 13:03 -------- d-----w- c:\program files\EA GAMES
2009-09-26 11:29 . 2009-09-26 11:29 -------- d-----w- c:\program files\Common Files\Adobe
2009-09-25 20:35 . 2009-09-25 20:35 767328 ----a-w- c:\windows\system32\kdfinj.dll
2009-09-25 17:53 . 2009-09-25 17:53 -------- d-----w- c:\program files\Alwil Software
2009-09-25 17:18 . 2009-09-25 17:18 -------- d-----w- c:\program files\microsoft frontpage
2009-09-25 17:14 . 2009-09-25 17:14 -------- d-----w- c:\program files\Usługi online
2009-09-25 17:11 . 2009-09-25 17:11 21856 ----a-w- c:\windows\system32\emptyregdb.dat
2009-09-15 10:59 . 2009-09-25 17:53 1279968 ----a-w- c:\windows\system32\aswBoot.exe
2009-09-15 10:56 . 2009-09-25 17:54 93424 ----a-w- c:\windows\system32\drivers\aswmon.sys
2009-09-15 10:56 . 2009-09-25 17:54 94160 ----a-w- c:\windows\system32\drivers\aswmon2.sys
2009-09-15 10:55 . 2009-09-25 17:54 114768 ----a-w- c:\windows\system32\drivers\aswSP.sys
2009-09-15 10:55 . 2009-09-25 17:54 20560 ----a-w- c:\windows\system32\drivers\aswFsBlk.sys
2009-09-15 10:54 . 2009-09-25 17:54 52368 ----a-w- c:\windows\system32\drivers\aswTdi.sys
2009-09-15 10:54 . 2009-09-25 17:54 23152 ----a-w- c:\windows\system32\drivers\aswRdr.sys
2009-09-15 10:53 . 2009-09-25 17:54 27408 ----a-w- c:\windows\system32\drivers\aavmker4.sys
2009-09-15 10:53 . 2009-09-25 17:54 97480 ----a-w- c:\windows\system32\AvastSS.scr
2004-08-03 23:44 . 2004-08-03 23:44 158003 --sha-r- c:\windows\system32\enkiep.dll
.

((((((((((((((((((((((((((((( SnapShot@2009-11-10_18.19.03 )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
.
+ 2009-11-11 09:21 . 2009-11-11 09:21 16384 c:\windows\Temp\Perflib_Perfdata_4fc.dat
.
((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Wpisy startowe rejestru ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
.
.
*Uwaga* puste wpisy oraz domyślne, prawidłowe wpisy nie są pokazane
REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"Gadu-Gadu"="d:\stare gg\Gadu-Gadu\gg.exe" [2004-09-06 765952]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"avast!"="c:\progra~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe" [2009-09-15 81000]
"Adobe Reader Speed Launcher"="d:\adobe reader\Reader\Reader_sl.exe" [2009-02-27 35696]

[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"CTFMON.EXE"="c:\windows\system32\CTFMON.EXE" [2004-08-03 15360]

c:\documents and settings\All Users\Menu Start\Programy\Autostart\
hp psc 1000 series.lnk - c:\program files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpohmr08.exe [2003-4-9 147456]
hpoddt01.exe.lnk - c:\program files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpotdd01.exe [2003-4-9 28672]

[HKLM\~\services\sharedaccess\parameters\firewallpolicy\standardprofile]
"EnableFirewall"= 0 (0x0)

[HKLM\~\services\sharedaccess\parameters\firewallpolicy\standardprofile\AuthorizedApplications\List]
"%windir%\\system32\\sessmgr.exe"=
"c:\\Program Files\\EA GAMES\\Need For Speed Underground\\Speed.exe"=
"c:\\Program Files\\Microsoft Office\\Office12\\OUTLOOK.EXE"=

[HKLM\~\services\sharedaccess\parameters\firewallpolicy\standardprofile\GloballyOpenPorts\List]
"24162:TCP"= 24162:TCP:BitComet 24162 TCP
"24162:UDP"= 24162:UDP:BitComet 24162 UDP
"4740:TCP"= 4740:TCP:jbfdj

R1 aswSP;avast! Self Protection;c:\windows\system32\drivers\aswSP.sys [2009-09-25 114768]
R2 aswFsBlk;aswFsBlk;c:\windows\system32\drivers\aswFsBlk.sys [2009-09-25 20560]
S3 Mkd2kfNt;Mkd2kfNt;c:\windows\system32\drivers\Mkd2kfNT.sys [2009-09-25 131072]
S3 Mkd2Nadr;Mkd2Nadr;c:\windows\system32\drivers\Mkd2Nadr.sys [2009-09-25 79104]

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Svchost - NetSvcs
vdsukbmw

[HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\{8788c001-aa91-11de-b85b-0008540b9c22}]
\Shell\AutoRun\command - F:\w9uxx92.exe
\Shell\open\Command - F:\w9uxx92.exe
.
Zawartość folderu 'Zaplanowane zadania'

2009-10-31 c:\windows\Tasks\FRU Task 2003-04-10 00:56ewlett-Packard2003-04-10 00:56p psc 1200 series272A572217594EBCF1CEE215E352B92AD073FDE4254048406.job
- c:\program files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\Bin\hpqfrucl.exe [2003-04-09 15]
.
.
------- Skan uzupełniający -------
.
uStart Page = hxxp://google.atcomet.com/b/
IE: E&ksportuj do programu Microsoft Excel - c:\progra~1\MICROS~2\Office12\EXCEL.EXE/3000
FF - ProfilePath - c:\documents and settings\Mariusz\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\a4ig36b5.default\
FF - plugin: d:\adobe reader\Reader\browser\nppdf32.dll
FF - plugin: d:\opera 10.0\program\plugins\npdsplay.dll
FF - plugin: d:\opera 10.0\program\plugins\npwmsdrm.dll
.

**************************************************************************

catchme 0.3.1398 W2K/XP/Vista - rootkit/stealth malware detector by Gmer,

Kod: Zaznacz cały

http://www.gmer.net

Rootkit scan 2009-11-11 14:14
Windows 5.1.2600 Dodatek Service Pack 2 NTFS

skanowanie ukrytych procesów ...

skanowanie ukrytych wpisów autostartu ...

skanowanie ukrytych plików ...

skanowanie pomyślnie ukończone
ukryte pliki: 0

**************************************************************************

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ControlSet001\Services\vdsukbmw]
"ServiceDll"="c:\windows\system32\enkiep.dll"
.
--------------------- Pliki DLL ładowane pod uruchomionymi procesami ---------------------

- - - - - - - > 'explorer.exe'(2796)
c:\windows\system32\ieframe.dll
c:\windows\system32\webcheck.dll
.
Czas ukończenia: 2009-11-11 14:17
ComboFix-quarantined-files.txt 2009-11-11 13:17

Przed: 6 584 479 744 bajtów wolnych
Po: 6 553 268 224 bajtów wolnych

- - End Of File - - 6573C1505EF923736D714F74928D87A8

Awatar użytkownika
rozkminiacz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 465
Rejestracja: 24 wrz 2008, o 20:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk
Podziękował: 65 razy
Pomógł: 36 razy

Problem z internetem - gdzie leży problem?

Post autor: rozkminiacz »

sam powraca czy musisz resetowac system albo cos innego robic w celu ponownego polaczenia
Awatar użytkownika
abecadlo17
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 83
Rejestracja: 7 lis 2009, o 23:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 12 razy

Problem z internetem - gdzie leży problem?

Post autor: abecadlo17 »

Sam powraca co jakiś czas, reset nie pomaga.-- 12 lis 2009, o 20:40 --Jest może jeszcze ktoś, kto jest w stanie mi coś poradzić?
McCool
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 22 paź 2009, o 15:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wawa
Podziękował: 1 raz

Problem z internetem - gdzie leży problem?

Post autor: McCool »

Trudno stwierdzić cokolwiek po wpisach z rejestru. Ja bym proponował takie rozwiązanie - żeby nie stawiać systemu od nowa, a móc się upewnić po czyjej stronie lezy wina proponuję odpalić jakiegoś linuxa w wersji Live i zobaczyć co się będzie działo... Jeżeli masz internet przez wifi albo wpięty bezpośrednio pod sieciówkę to nie powinno być problemu z konfiguracją.
Awatar użytkownika
Passarinho
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 20 paź 2009, o 21:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: TG
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 1 raz

Problem z internetem - gdzie leży problem?

Post autor: Passarinho »

Spróbuj podpiąć innego kompa;) według mnie to kwestia dostawcy, a jak jest wifi to looknij na zasięg i polecam polecenia

ipconfig /renew

ping wp.pl

Pozdro ;P
ODPOWIEDZ