Kod: Zaznacz cały
void cmd_exec(char *cmdline)
{
char *parameter;
parameter = strtok(NULL, "
");
pid_t pID = fork();
if(pID == 0)
{
execl(parameter, parameter, "", "", NULL);
exit(0);
}
else if(pID > 0)
{
waitpid(pID);
}
}
Kod: Zaznacz cały
void cmd_exec(char *cmdline)
{
char *parameter;
parameter = strtok(NULL, "
");
pid_t pID = fork();
if(pID == 0)
{
execl(parameter, parameter, "", "", NULL);
exit(0);
}
else if(pID > 0)
{
waitpid(pID);
}
}
Kod: Zaznacz cały
http://www.advancedlinuxprogramming.com/alp-folder