Zmiana katalogu domowego
-
- Użytkownik
- Posty: 267
- Rejestracja: 30 kwie 2007, o 21:39
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: z internetu
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 2 razy
Zmiana katalogu domowego
Witam czy wiecie jak trwale zmienić katalog domowy w konsoli windowsa. cmd. Chce startować zawsze z folderu na moim pulpicie(są tam pliki pas.) zamiast mozolnie dochodzić do tego katalogu za każdym razem.
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
Zmiana katalogu domowego
Stwórz sobie zmienną środowiskową np. PULPIT i wpisz w niej ścieżkę do Pulpitu. Później spod cmd wpisujesz:
I już jesteś na pulpicie.
Jeśli to się nie podoba - stwórz sobie skrypt w miejscu standardowego uruchamiania się cmd w którym przejdziesz do pulpitu.
Pozdrawiam.
Kod: Zaznacz cały
cd %PULPIT%
Jeśli to się nie podoba - stwórz sobie skrypt w miejscu standardowego uruchamiania się cmd w którym przejdziesz do pulpitu.
Pozdrawiam.
-
- Użytkownik
- Posty: 267
- Rejestracja: 30 kwie 2007, o 21:39
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: z internetu
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 2 razy
Zmiana katalogu domowego
program pierwsza;
var a,i,j,kur:longint;
begin
i:=1; j:=1; a:=1; kur:=2 ;
for a:=1 to 100 do
begin
i:=i+1;
for kur:=2 to j do
begin
if (i mod j)=0 then
begin
writeln(i);
end;
end;
end;
end.
Czemu program nie wypisuje liczb piewszych, nic nie wypisuje
var a,i,j,kur:longint;
begin
i:=1; j:=1; a:=1; kur:=2 ;
for a:=1 to 100 do
begin
i:=i+1;
for kur:=2 to j do
begin
if (i mod j)=0 then
begin
writeln(i);
end;
end;
end;
end.
Czemu program nie wypisuje liczb piewszych, nic nie wypisuje