Warunek w algorytmie.

Awatar użytkownika
DDevil
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 65
Rejestracja: 6 maja 2009, o 10:50
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 13 razy

Warunek w algorytmie.

Post autor: DDevil »

Witam.

Jak w algorytmie zapisać warunek "liczba x jest podzielna przez 2"?

Z góry dziękuję za pomoc.
natkoza
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2278
Rejestracja: 11 kwie 2007, o 18:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 41 razy
Pomógł: 602 razy

Warunek w algorytmie.

Post autor: natkoza »

np x mod 2=0
miodzio1988

Warunek w algorytmie.

Post autor: miodzio1988 »

%
Chyba przez procent się to też oznaczało(modulo)
Tzn
x%2=0
lub
x%2==0
(zalezy w czym piszemy)
Chociaz nie wiem czy dobrze pamiętam, bo juz trochę czasu nie programowałem
Awatar użytkownika
DDevil
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 65
Rejestracja: 6 maja 2009, o 10:50
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 13 razy

Warunek w algorytmie.

Post autor: DDevil »

A w takim programie jak ELI ?
miodzio1988

Warunek w algorytmie.

Post autor: miodzio1988 »

natkoza pisze:np x mod 2=0
Tak na przykład. W necie jest to ładnie opisane nawet
Awatar użytkownika
DDevil
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 65
Rejestracja: 6 maja 2009, o 10:50
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 13 razy

Warunek w algorytmie.

Post autor: DDevil »

Ok, będę szukał Dzięki.
ODPOWIEDZ